9 Kasım 2015 Pazartesi

Eurocup’ta bu hafta

Eurocup’ta ilk turun ilk yarısı bu hafta oynanacak olan maçlarla tamamlanacak…


Salı 20:00 Galatasaray Odeabank-Nizhny Novgorod: Eurocup’ta ilk dörder maç sonunda namağlup kalan üç takımdan biri olan Galatasaray, grupta diğer takımların da birbirlerini yenmesi sonucunda grubu lider bitirmek için büyük avantaj yakaladı. Nizhny gruptaki ilk iki maçını kazanmıştı ama son iki maçta AEK deplasmanı ve Neptunas yenilgileriyle grubun zirvesinden uzaklaştılar. Nizhny’de öne çıkan isimler Mahalbasic-Rudd-Grigoryev-Khvostov-Baburin ve geçen hafta sakatlıktan dönen Antonov. Mahalbasic 14s- 5r, Rudd 11s- 5.5r, Khvostov 10s- 6.5a ortalamalarıyla oynuyorlar. Takım olarak 16.5a/ 14tk ortalamalarına sahipler.


Çarşamba 18:00 Unics Kazan-Trabzonspor Medical Park: Eurocup’ın en yüksek bütçeli takımı olan Unics Kazan, son iki haftada grubun kağıt üstündeki zayıf takımları olarak gözüken Aris ve Buducnost’a yenildi ve kendisini grubun ortasında buldu. Bu yenilgilerdeki en önemli nedenlerin Unics’in takım olarak çok kötü bir dış şut performansı sergilemesi ve serbest atış çizgisinden de istediği kadar başarılı olamaması olduğunu yazabiliriz. Unics bu iki maçta toplamda 26a/ 22tk ile oynadı. Trabzonspor MP ise iç sahadaki üç maçını da kazandı ve grupta zirveye yükseldi, Kazan’a rahat gittiklerini söyleyebiliriz. Unics’te istatistik olarak öne çıkan isimler; Colom-Milaknis-Kaimakoglou-Langford-Parakhouski. Colom 9s- 4.5a- 9a, Langford 20.5s ortalamaları ile oynuyor.


Çarşamba 19:00 Banvit-Aris: İlk maçta Trabzon’da kaybeden Aris, sonrasında beklentilerin üstünde bir performans sergiledi ve Buducnost-Unics(d)-Steaua maçlarını kazanmayı başardı. Bu üç maçın normal sürelerinde ortalama olarak 62 sayı yediler; bu açıdan Banvit’e ters gelebilecek bir rakip olduklarını söyleyebiliriz. Aris Amerikalı oyuncularıyla başarılı sonuçlar alıyor. Forvet Okaro White 13s- 9r, gard Waters 7s- 5.5a, şutör McNeal 15s- 4r- 2a, pivot Hagins 12s- 5r ortalamalarına sahipler… Banvit ilk dört maçta sadece bir galibiyet alabildi ama sonraki beş maçın dördünü Bandırma’da oynayacaklar ve takımın rotasyon olarak oturmaya başladığını, daha dikkat çekici basketbol oynadıklarını söyleyebiliriz.


Çarşamba 20:00 Zenit-Beşiktaş: Doğu Konferansı’nda Galatasaray ile birlikte 4 galibiyet alan iki takımdan biri olan Zenit, rakiplerine fark atmasa da tüm maçlarını kazanmayı başardı. Dowdell 18s- 5a, Landry 10s- 10r, Toolson 17s- 3r- 3a ortalamalarına sahipler… BJK ise kötü başlamasına rağmen son iki maçındaki galibiyetlerle üst sıralara tırmandı, Eurocup'ta haftanın en iyi maçlarından biri olacağını söyleyebiliriz...





sahinarif88@hotmail.com



@arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder