12 Ekim 2015 Pazartesi

Eurocup’ta ilk hafta

            Avrupa Kupaları’nda mücadele Eurocup’la başlıyor… İlk hafta maçlarına bakalım…


Çarşamba 18:45 Lietuvos Rytas- Beşiktaş:


      Beşiktaş, Eurocup sezonunu ilk turda kağıt üstündeki en zorlu maçıyla açıyor…


 Rytas, genellikle yaş ortalaması düşük bir takım ve iddialı transferler yapmadı ama Avrupa’nın en tecrübeli takımlarından biri ve Litvanya deplasmanları her zaman tehlikeli olur. Rytas’ta Juskevicius-Gailius-Orelik-Kavaliauskas-Gudaitis-K.Lavrinovic-Lukauskis önemli isimler, tek yabancıları ise Laprovittola. Rytas haftasonu Juventus’u farklı geçti ve skor dağılımı oldukça dengeli oldu.


         Beşiktaş tarafına bakacak olursak, yine kadrolarını baştan aşağı yenilediklerini görüyoruz. Cumartesi günü ligin son şampiyonu Pınar Karşıyaka’yı konuk ettiler ve maçı daha başından kaybettiklerini söyleyebiliriz. Lampe haricinde takım adeta sahada yoktu ve sonuçta da farklı yenilgi geldi.




Çarşamba 19:00 Neptunas-Galatasaray:


         Geçen sezon Euroleague ilk turunda aynı grupta mücadele eden iki takım bu kez Eurocup’ta eşleştiler…


         Neptunas geçen sezonki kadrosundan önemli isimlerle yollarını ayırdı; eski Beşiktaş’lı Ewing kadroya dahil edildi, onların da diğer Litvanya takımları gibi yerli oyunculara dayanan bir sistemleri var. Ligde son iki maçta Juventus-Zalgiris deplasmanlarında kaybettiler.


         Galatasaray ligdeki ilk maçında zorlu Trabzonspor deplasmanında rahat kazandı. McCollum çok etkili değildi ama başta pota altında Caleb-Dorsey etkili oldular, ikinci çeyrekte Sinan-Göksenin-Dorsey birlikte oyundayken takım savunmasının çok iyi olduğunu ve Galatasaray’ın maçı lehine çevirdiğini not edelim.

        



Çarşamba 19:00 Trabzonspor MP –Aris:



         Ligin ilk maçında Markovic döneminin belki de en kötü maçını oynayan Trabzonspor, Eurocup’taki ilk maçında Yunan temsilcisini konuk ediyor…

        
         Trabzonspor’un bütçesine oranla oldukça iddialı bir kadro kurduğunu söyleyebiliriz. Hardy-Velickovic-Stipanovic takımda kalırken, geçen sezonun dikkat çekici isimlerinden DJ Odom-Kinsey-Kulig kadroya katıldılar, özellikle Kulig’in çok önemli bir transfer olduğunu not edelim.


         Aris tarafına bakalım; sezonun ilk maçında Panathinaikos’a kendi sahasında kaybeden Aris’in o maçta en azından farklı yenilmediğini görüyoruz. Genel olarak genç bir kadroya sahipler, Yunanlılar’ın etrafında dört Amerikalı’dan oluşan bir kadro var.





Çarşamba 20:00 Buducnost-Banvit:



         Geçen sezonu hatırlayacak olursak, bu iki takım ikinci tur grubunda eşleşmişlerdi ve Buducnost’ta olaylı bir maç oynanmıştı…


         Buducnost sezona fırtına gibi başladı diyebiliriz; farklı kaybettikleri Kızılyıldız deplasmanındaki maç haricinde dört maçı da farklı bir şekilde kazandılar. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi dar rotasyona sahipler ve yıldızların günlük performanslarına dayalı bir performansa sahip olduklarını söyleyebiliriz. Suad Sehovic şu ana kadar ligdeki en verimli oyuncu; Omar Cook ve Aleks Maric son maçta çok etkili oldular; Tadija Dragicevic de takımın skorer isimlerinden biri.


         Banvit ligde ilk hafta maçına çıkamamıştı; hazırlık maçları performansına bakarsak Skyliners-Efes mağlubiyetleri dışında tam dokuz galibiyet aldıklarını görüyoruz; en kayda değer galibiyet ise son hazırlık maçında CSKA Moskova’ya karşı aldıkları galibiyet oldu. Banvit’in kadrosunda eksiklikler olsa da, özellikle dış oyunlarının gösterecekleri performansı merakla bekliyorum…






sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder