19 Ekim 2015 Pazartesi

Eurocup'ta bu hafta

BANVİT: İlk maçında Buducnost karşısında maçın başı dışında çok kötü bir performans sergileyen Banvit, ligde Trabzonspor'u son çeyrekteki üstün performansıyla geçti. Banvit'in bu haftaki konuğu ise Eurocup'ın en büyük favorisi olan Unics Kazan. Lige Minsk yenilgisiyle başlayan Unics, sonra arka arkaya üç galiiyet aldı. Eurocup'taki ilk maçlarında Steaua'yı farklı geçtiler, ligde de iki galibiyet aldılar. Colom-Langford-Likhodey-Kaimakoglou-Parakhouski şeklinde bir beşleri var. Geçen hafta Colom 10s- 6r- 13a ile müthiş bir performans sergiledi. Milaknis-Banic gibi tecrübeli ve kaliteli isimleri var... Banvit'e dönecek olursak, heyecan verici bir dış rotasyonları olsa da ilk maçlar itibariyle bekleneni veremediklerini görüyoruz. Fortson-Slaughter-Johnson-Moerman-Vidmar beşi varken bench'ten fazla katkı alamıyorlar. Bu da işlerini oldukça güçleştiriyor. Banvit'in acilen bir uzun takviyesine, ilk turdan sonra da yedek bir garda ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz.




TRABZONSPOR MP: Şu anda beklenen ritmi yakalayamayan bir diğer temsilcimiz de Trabzonspor. Ligde iki Eurocup temsilcisine karşı iki yenilgi alan TS, gruptaki kritik ilk maçta Aris'i zor da olsa yenmeyi başarmıştı. Gruptan çıkma yolundaki bir diğer rakipleri Steaua'ya konuk olacaklar. Novica Velickovic sakatlığı nedeniyle son iki maçta forma giyemedi. Kulig'in beklenen katkıyı verdiğini söylemek zor. Geçen yılki gibi Hardy-Stipanovic ikilisi üstünden oynamaya çalışıyorlar... Steaua'ya bakacak olursak; pek tanınmayan oyuncularla tecrübeli yabancıların birleşimi şeklinde bir karma oluşturdular. Tecrübeli yabancıların başında gardlar Marinovic ve Rasic geliyor. Cooper ve Ikovlev de diğer önemli oyuncular.




BEŞİKTAŞ SJ: Beşiktaş'ı da Trabzonspor'la aynı durumda görebiliriz. Ligde kötü başladılar, özellikle maç başlarında felaket oynadıklarını söylemek mümkün. Diğer taraftan, Rytas deplasmanında ise beklentilerin çok üstünde oynadılar, sonunda Rytas'a yakalanacak gibi olsalar da kazanmayı başardılar... Avtodor geçen hafta Zenit'i konuk ettiği maçta son çeyrekte 11 sayı fark yiyerek kaybetmişti. Tempolu oyunu tercih ettiklerini söyleyebiliriz. Sassari'den gelen uzun Jeff Brooks en ünlü oyuncuları. Tecrübeli Ruslar Kolesnikov-Zabelin yanında Chappell-Peterson diğer önemli silahları.



GALATASARAY ODEABANK: Neptunas deplasmanında yüksek skorlu bir maçı kazanan Galatasaray, Pazartesi akşamı Efes'le yorucu bir maç oynamıştı ve AEK'yı konuk ediyorlar. AEK oldukça pahalı bir kadro oluşturdu. İlk maçlarında uzatmada Krasny'e mağlup oldular. Warren-Carter-Hairston-Anosike-Mavrokefalidis şeklinde bir beşleri var. Başta Mavrokefalidis olmak üzere Euroleague seviyesinde önemli takımlarda oynayabilecek oyuncuları olduğunu görüyoruz.



         


sahinarif88@hotmail.com



twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder