8 Ekim 2015 Perşembe

Eurocup’a Doğru

                Eurocup’ın başlamasına günler kala, temsilcilerimizin bulunduğu Doğu Konferansı gruplarını inceleyelim…



BANVİT ve TRABZONSPOR’un Grubu



                Eurocup D Grubu'nda Banvit ve Trabzonspor MP ilk turda D Grubu'nda eşleştiler. Gruptaki diğer takımlara bakalım...


                Unics Kazan: Pashutin'in takımı bu turnuvanın en yüksek bütçesine sahip. Jerrels-Lanford-Kaimakoglu takımda kaldılar; Colom-Milaknis-Latavious-Banic-Parakhouski en önemli eklemeler oldular.


                Buducnost: Omar Cook takımın oyun kurucusu olmayı sürdürüyor. Jaramaz ve Sehovic'ler takımda kaldılar; tecrübeliler Dragicevic-Maric ile geçen sene Telekom'da oynayan Devoe Joseph kadroya eklendiler.


                Aris: Geçen sezonun Yunanistan Ligi dördüncüsü; Xanthopoulos-Pelekanos dışında genç isimlere sahip. Geçen sezonki PAOK gibi yine Amerikalılar etrafında şekillenecek takım performansı; gardlar Waters-McNeal ve uzunlar White-Hagins kendi kariyerlerini de yukarı taşımak isteyen Amerikalılar.


                Steaua: İlk kez Eurocup'ta oynayacak olan Steaua; genel olarak tecrübeli oyunculara yöneldi. Gardlar Rasic-Marinovic, uzunlar Cooper-Gerald Lee-Eric Williams'la başarılı olmaya çalışacaklar.


               
Tahmin: Grupta ilk üç ve sonraki üç şeklinde bir durum oluşacağını düşünüyorum. Banvit rotasyonda sıkıntı yaşadığı için özellikle ilk yarıda zorlanabilir; bu durumda Unics Kazan grubu domine edebilir, Trabzonspor da ilk turda tecrübeli ve kaliteli oyuncularıyla diğer takımlardan birkaç gömlek üstün duruyor. Aris kapalı kutu görünümünde, Buducnost daha sağlam bir takım olarak göze batıyor ama Steaua'nun da sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.






BEŞİKTAŞ’ın Grubu

               
                Beşiktaş, Eurocup E Grubu'nda mücadele edecek...



Lietuvos Rytas: Litvanya temsilcisi, geçen yıl dört Amerikalı transfer etmişti, bu sezon ise genç Arjantinli gard Laprovittola dışında tamamen yerlilerden oluşan bir kadroya sahipler. Juskevicius-Orelik takımda kalan önemli isimler, Runkauskas-Gailius-Gudaitis-K.Lavrinovic-Seskus da rotasyonu tamamlıyorlar.


Zenit St.Petersburg: Geçen yıl iki gruptan da çıkan Zenit, bu yıl Hodge-Kulagin-Borovnjak'sız mücadele edecek. Gard pozisyonuna Dowdell, forvet pozisyonuna Toolson transfer edildiler. Timma da takıma katılan bir diğer önemli isim, Kyle Landry ise devam ediyor.


Avtodor Saratov: Geçtiğimiz yıl Eurochallenge'da çeyrek final oynayan Avtodor, en önemli oyuncusu gard Fortson'ı Banvit'e gönderdi. Bu yıl dört önemli Amerikalı etrafında dönecekler. Gardlar Armstead-Chappell ve uzunlar Brooks-Peterson kadrodalar. Tecrübeli Ruslar Kolesnikov-Zabelin de diğer önemli isimler.


PAOK: Geçen sezon Amerikalı oyuncularıyla ilk turda başarılı olan PAOK, bu kez farklı bir transfer politikası izledi. Yunanlılar'ın yanına dört Sırp oyuncu eklediler. Tecrübeli Yunan Kostas Vasileiadis ile tecrübeli Sırp Milenko Tepic en önemli isimler. Margaritis-Kottas-Saloustros-Balaban dikkat çekici diğer isimler.


Szolnoki Olaj: Macar takımı, üstüste ikinci yılda da Beşiktaş-Zenit'le aynı grupta yer alıyor. Eurocup'taki en zayıf kadrolardan birine sahipler diyebiliriz; forvetler Strahinja Milosevic-Michael Lee ve pivot Akos Keller tanıdık isimler.



Tahmin: İlk başta Olaj'ın grubu dipte bitirmesini beklediğimi söyleyeyim. Büyük sürprizler olmazsa, Beşiktaş-Rytas ilk ikide bitirecektir. Diğer iki sıra için Zenit-Avtodor-PAOK aday; Zenit de önemli oyuncularıyla tur atlar diye düşünüyorum, PAOK ve Avtodor yeni transferleriyle nasıl uyum yakalarlar, onu öngörmek zor ama Zenit-Avtodor-PAOK bu gruptan çıksalar bile ikinci turda muhtemelen eleneceklerdir...




GALATASARAY’ın Grubu



                Geçtiğimiz iki sezonda Euroleague'de mücadele eden Galatasaray Odeabank, bu sezon yine Eurocup'ta mücadele edecek. İlk turda Eurocup'ta en zorlu grup diyebileceğimiz F Grubu'na düştüler.



Nizhny Novgorod: Geçen sezon Euroleague'de mücadele eden bir başka takım olan Nizhny, yeni sezon öncesi kadroda birçok değişiklik yapmak zorunda kaldı. Eric Maynor sakatlığı nedeniyle ilk bölümü kaçıracak, Antonov-Baburin-Khvostov takımda kalan yıldızlar, Rudd-Mahalbasic de kadroya eklenen isimler.



Krasny Oktyabr: Koç değiştirme konusunda rekora giden Krasny, geçen yıl Türkiye'de oynayan RT Guinn ve JaJuan Johnson'ı transfer etti. Gard Cooper, forvet Jordan Hamilton ve pivot Sokolov dikkat çekici isimler.



Hapoel Jerusalem: Geçtiğimiz sezon da iyi bir kadro kurmasına rağmen Eurocup'ta erken elenen İsrail Ligi şampiyonu, bu yıl kadroda birçok değişikliğe gitti. Bracey Wright-Halperin-Eliyahu-Gaffney takımda kaldılar, Rowland-D'or Fischer-Gates-Josh Duncan takıma katıldılar.



AEK: Çok iddialı bir kadro kurdular, garda Uşak'tan Warren, forvete tecrübeliler Hairston ve Sakota, pivota Anosike ve Mavrokefalidis transfer edildiler. Bu sene fazla süre almayacak olsa da Edin Atic de kadroda yer alıyor.



Neptunas: Geçtiğimiz sezon Euroleague'de oynayan Neptunas, sadece dört oyuncu gönderdi ama takımın en önemli isimleri Gailius-Shakur takımdan ayrıldılar. Butkevicius-Zavackas-Mazeika takımda kaldılar, eski Beşiktaş'lı Daniel Ewing kadroya dahil oldu.




Tahmin: Kadrosunu en çok değiştiren takım Galatasaray oldu. Nizhny-Hapoel-AEK büyük bütçeleriyle dikkat çekiyorlar, Hapoel'in gruptan lider çıkması bile şaşırtıcı olmaz. Krasny üçüncü torbadan girdi ama elenmeye en yakın takım olduklarını düşünüyorum.







sahinarif88@hotmail.com




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder