24 Ağustos 2015 Pazartesi

Amerika Açık öncesi WTA Yıldızları

Yılın son grand slam'inden önce, güncel dünya sıralamasına da bakarak dünyanın en iyi kadın tenisçilerinin durumlarına bakalım... (Listede sıralamanın ilk 16'sı var, ilk 16 dışından Svitolina-Keys-Azarenka-Stosur-Pennetta-Stephens da dikkat edilmesi gereken isimler)


16- SARA ERRANI: Tecrübeli İtalyan tenisçi Amerika'da geçen sene çeyrek finalde elenmişti, 2012'de yarı finali var. Errani Rogers Cup'ta Vika ve Lesia'yı eleyip yarı finalde Halep'e kaybetmişti; Cincinnati'de ise daha ilk turda Gavrilova'ya yenildi.


15- AGNIESZKA RADWANSKA: Amerika'da 10.kez yer alacak olan tenisçi daha önce hiç çeyrek finale çıkamadı. Stanford'da daha ikinci turda -daha sonra şampiyon olacak olan- Kerber'e yenildi; Rogers Cup'ta çeyrek finalde Halep'e takıldı ve Cincinnati'de ilk turda Schmiedlova'ya kaybetti.


14- TIMEA BACSINSZKY: Bu yılın en özel hikayelerinden birine imza atan Timea, Amerika turunda ise galibiyet alamadan geçti. İki büyük turnuvada da ilk turda genç Amerikalılar Riske-Keys'e kaybederek veda etti.


13- EKATERINA MAKAROVA: Amerika'da son iki yılda çeyrek ve yarı oynayan Ekaterina Washington'daki küçük turnuvada yarı finalde final setinde çekilmek zorunda kalmıştı. Rogers Cup'ta ikinci turda Hercog'a kaybetti.


12- BELINDA BENCIC: '97li tenisçi, bu dönemin kesinlikle en çok dikkat çeken ismiydi, bunun nedeni de Serena Williams'ı bu sezon yenen ikinci tenisçi olması oldu. Washington'da ikinci turda Pavlyuchenkova'ya yenildi, Rogers Cup'ta inanılmaz bir hafta geçirdi. Yarı finalde geriden gelerek Serena Williams'ı yenmesinin öncesinde Bouchard-Wozniacki-Lisicki-Ivanovic'i seriye bağlamıştı. Final maçında kazanmaya yaklaşmışken Simona Halep sahadan çekilince şampiyonluğu tam anlamıyla kutlayamamış oldu.... Cincinnati'de ilk turda Kerber'i, ikinci turda Pennetta'yı eledi ve sonrasında Safarova karşısında ilk seti kaybettikten sonra sahadan çekildi.


11- ANGELIQUE KERBER: Amerika'da 2011'de yarı final oynayan Angelique, Stanford'da Svitolina ve sonrasında Pliskova'yı yenerek üstüste 4.Premier şampiyonluğunu elde etti. Büyük turnuvalarda ise başarı elde edemedi, Rogers Cup'ta üçüncü turda Halep'e kaybetti, Cincinnati'de maç kazanamadı.


10- CARLA SUAREZ NAVARRO: İspanyol tenisçi, geçirilebilecek en kötü hazırlık dönemini geçirdi diyebiliriz. US Open'a yedi katılımında sadece 2013'te çeyrek final oynayan Carla bu ay katıldığı üç turnuvada maç kazanamadı. Stanford'da Riske, Toronto'da Cornet, Cincinnati'de Stephens onu eleyen isimler oldular.


9- GARBINE MUGURUZA: Amerika'ya daha önceki iki katılımında maç kazanamayan İspanya'nın 1 numarası, çiftler partneri Carla gibi kötü bir hazırlık dönemi geçirdi. Toronto'da Lesia, Cincinnati'de ise Shvedova onu ilk turda turnuva dışına ittiler.


8- KAROLINA PLISKOVA: Sadece Amerika'da değil, bugüne kadar katıldığı tüm Grand Slam'lerde başarısız olan Pliskova Stanford'da finalde Kerber'e kaybettikten sonra Rogers'ta ilk turda Lucic'e, Cincinnati'de ikinci turda Jankovic'e kaybetti.


7- ANA IVANOVİC: US Open'a daha önce 11 kez katılan Ivanovic sadece 2012'de çeyrek final başarısı yakalamıştı. Hazırlık döneminde iki büyük turnuvaya katıldı ve ikisinde de çeyrek finali yakaladı. İki turnuvada da çeyrek finalde daha sonra şampiyon olacak olan isimlere kaybetti. Toronto'da Govortsova-Hercog'u eledi ve çeyrek finalde Bencic'e kaybetti... Cincinnati'de ise Amerikalılar Venus-Stephens'ı eledi ve çeyrek finalde iyi oynadığı maçta Serena Williams'a kaybetti...


6- LUCIE SAFAROVA: Amerika'ya daha önceki 10 katılımındaki en büyük başarısı geçen yılki dördüncü tur olan Lucie, Rogers Cup'ta maç kazanamadı... Cincinnati'de genç tenisçilerle karşılaştı. Coco Vandeweghe'yi yendikten sonra, Bencic karşısında çok iyi bir ilk set oynadı ve Bencic maçtan çekildi. Çeyrek finalde ise Elina Svitolina'ya kaybetti.


5- PETRA KVITOVA: Çek Cumhuriyeti'nin 1 numarası, uzun zaman sonra dünya sıralamasında ilk dördün dışında çıktı. Amerika'ya daha önceki yedi katılımında en iyi derecesi iki kez oynadığı dördüncü tur ve katıldığı son 8 Grand Slam'de 2014 Wimbledon şampiyonluğu haricinde bir kez çeyrek finali var, diğerlerinde erken elendi. Petra, hazırlık döneminde galibiyet alamadı. Toronto'da Vika, Cincinnati'de ise Garcia onu ilk turda yendiler.


4- CAROLINE WOZNIACKI: Danimarkalı tenisçi de geçirebileceği en kötü hazırlık dönemini geçirdi ama Kvitova'yı geçerek 4 numaraya çıktı. Stanford'da Lepchenko, Rogers'ta Bencic, Cincinnati'de ise Vika tur atlamasına izin vermediler. Wozniacki son yıllarda Amerika'da en etkili isimlerden biri. Son altı yılda; 2009 ve 2014'te final, 2010-11'de ise yarı final oynadı.


3- MARIA SHARAPOVA: Sakatlığı nedeniyle hazırlık turnuvalarından çekilen Masha yine de üçüncü sırada kaldı. 2006 US Open şampiyonu, 2005 ve 2012'de ise yarı final oynamıştı.


2- SIMONA HALEP: Son dört grand slam'de başarı sağlayamayan Rumen tenisçi, hazırlık döneminde ise Serena-Bencic'le birlikte en formda olan üçüncü tenisçiydi... Toronto'da tecrübeliler Jankovic-Kerber-Radwanska-Errani'yi yendi ve finalde Bencic'le çok zorlu bir maça çıktı. Final setinde maçı kaybetmek üzereyken, maçtan çekilme kararını aldı... Hafif sakatlığına rağmen Cincinnati'ye katıldı; Mladenovic-Petkovic-Pavlyuchenkova-Jankovic'i eledi ve finalde Serena Williams'a kaybetti. Serena'ya kaybettiği final maçı son dönemde oynadığı en iyi maçlardan biri oldu diyebiliriz. Özellikle ikinci sette ortaya koyduğu direnç ve kritik zamanlarda ortaya koyduğu mücadele alkışı hak etti diyebiliriz.


1- SERENA WILLIAMS: Bu yılın açık ara en formda tenisçisi olan Serena, Toronto'da tecrübeliler Pennetta-Petkovic-Vinci'yi eledikten sonra bu yılki ikinci yenilgisini genç tenisçi Belinda Bencic karşısında aldı. İlk seti kazanmasına rağmen yenildiğini not edelim... Amerika'da son üç yılda şampiyon olan ve takvimdeki son dört grand slam'i de kazanan Serena Cincinnati'de Pironkova-Knapp-Ivanovic-Svitolina-Halep'i yenerek şampiyonluğa ulaştı; çeyrek finaldeki Ivanovic maçında çok zorlandığını söyleyebiliriz, final maçında ise ilk seti 1-3'ten dönüp arka arkaya beş oyun kazanarak bitirdi, ikinci sette ise bir türlü öne geçemedi, tiebreak'le galip geldi...






sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder