13 Kasım 2014 Perşembe

Fenerbahçe, Galatasaray ve Euroleague Perşembe

Euroleague’de beşinci hafta Perşembe günü oynanan maçlarla başladı…
                              


1.       TEMSİLCİLERİMİZ




                        Bayern Münih 86 – 93 Fenerbahçe Ülker





                Maçın Hikayesi: İlk iki dakika karşılıklı top kayıplarıyla geçildi, Oğuz Savaş’ın pota altındaki etkili oyunuyla Fenerbahçe Ülker dördüncü dakikada 4-8’i yakaladı, sonrasında Bryant-Djedovic’in oyuna girmeleri ve Schaffartzik’in dış atışlarda başarılı olmasıyla öne geçen Bayern Münih ilk çeyreği 22-19 ile önde tamamladı.
                İkinci çeyreğin başı Goudelock şova dönüştü, ilk üç dakikada 15 sayı üreten Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ele aldı, devre 44-50 bitti.

                İkinci yarı başında da Goudelock’un dış atışlarıyla etkili olan Fenerbahçe Ülker farkı bir türlü 11 sayının üstüne çıkaramadı, çeyrek 60-69 bittikten sonra Bjelica’nın da skorer oyunuyla bitime sekiz dakika kala skor 63-77 oldu, bu dakikadan sonra 21-11’lik bir seri yakalayan Bayern bitime 1.30 kala farkı dört sayıya kadar indirdi ama Djedovic’in hataları farkın daha da kapanmasına engel oldu, bu kritik maçta kazanan Fenerbahçe Ülker gruptan çıkma yolunda avantaj sağladı.


                İstatistikler:  Fenerbahçe Ülker’de 10/13 üçlük isabetiyle 34 sayı üretti ve bu sezonki en yüksek sayısına ulaştı, yanında da 3r-4a ile oynadı. Bogdan Bogdanovic 18s-7a ile oynadı, bu sezon ilk kez bu kadar etkili oldu.
                Bayern Münih’te kenardan gelen Djedovic 16s-5a, Schaffartzik 15s-8a ile oynadılar, sadece 3 sayıda kalan Savanovic takımı adına hayal kırıklığı yarattı.


                Yorum: İki takımın da son ikişer maçını kaybetmesiyle çok kritik bir havaya bürünmüştü, Bayern’de Gavel’in de sakatlanmasıyla Fenerbahçe Ülker için çok rahat geçebilirdi ama öyle olmadı; FBÜ hücumda beklediğim gibi oynadı ama savunmada beklenen çizgide değildi, Goudelock-Bogdanovic’in kariyer performansları olmasa daha zor bir maça dönüşecekti.




Olympiakos 93 – 66 Galatasaray LH



Maçın Hikayesi: Oly maça 9-2’lik seriyle girerek maçı hemen hemen o noktada bitirdi, ilk dakikalarda müthiş savunma yapan ve herkesten sayı bulan Oly’ye karşı GS Sinan’ın birebirleri dışında rahat hücum edemedi, daha sonra pota altı silahlarını da devreye sokan Oly ilk çeyreği 26-13 önde tamamladı.
GS ikinci çeyrekte farkı biraz kapatabildi ve soyunma odasına 49-39 geride bitti ama son bölümde farkı gitgide açan Olympiakos çok rahat bir galibiyete ulaştı.



                İstatistikler:  Olympiakos’da Hunter 17s-10r, Spanoulis 16s-7a ile oynadılar; Galatasaray’da Arroyo 14s-2a, Jawai 9s-4r ile oynadılar. Asistlerde maç 26-9 bitti.


                Yorum: Olympiakos bundan önceki dört maçını da 6 sayılık farklarla kazanmıştı, patlamaları bu maça geldi. Olympiakos çözmesi zor bir takım değil, sahada ne yapacakları belli, Spanoulis’in liderliğiyle daha üst seviyede oynuyorlar, Galatasaray maça baştan havlu atarak girince Olympiakos da şov yapmak için uygun zemini buldu; Galatasaray için yenilmek çok şey götürmez ama üçüncü deplasmanda da böyle ağır bir şekilde yenilmek kafalarda soru işareti yaratıyor, geçen yıl da dahil olmak üzere Galatasaray zorlu deplasmanlarda yenilme serisini devam ettiriyor…









2.       EUROLEAGUE PERŞEMBE





A Grubu: Euroleague’de haftanın sürprizine Nizhny Novgorod imza attı, bundan önceki iki deplasman maçında da ezilen Nizhny bu kez Unics’i deplasmanda yenerek gruptan çıkma şansını arttırdı, Rochestie 24 sayı üretirken Parakhouski 19s-9r ile oynadı.




B Grubu: Maccabi deplasmanda Unicaja Malaga’yı yenerek geçen haftayı telafi etti; Smith 24s-10r ile etkiledi.




C Grubu: EA7 Milano Turow’u son çeyrekte fark yaratarak yendi. Ragland 20s-4r-2a ve Samuels 15s-8r ile fark yaratan isimler oldular.



D Grubu: Çok yüksek tempoda oynanan maçta Neptunas, Valencia’yı yenerek gruptan çıkma iddiasını sürdürdü; Gailius 19s ile en skorer oldu. Neptunas 11/21 üçlük attı… Diğer maçta ise Kızılyıldız deplasmanda Laboral’i adeta ezdi, Williams 14s-6a ile, Mitrovic 17s-5r ile oynadılar.
















sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder