13 Kasım 2014 Perşembe

Banvit-Pınar Karşıyaka ve Eurocup Çarşamba

Çarşamba günü Eurocup’ta oynanan maçlara bakalım…
                              
1.       TEMSİLCİLERİMİZ




                        Lokomotiv Kuban 75 – 63 Pınar Karşıyaka



                Maçın Hikayesi: Kenny Gabriel’in oynamadığı maçta bu sezon fazla forma şansı bulamayan Soner Şentürk ilk beşte yer aldı. İlk bölümde Pınar Karşıyaka rakibinin pota altından bulduğu sayılara Diebler’ın 14 sayısıyla karşılık verdi ve ilk çeyreği 20-21 önde geçti.
                İkinci çeyreğin ilk dört dakikasında iki takım da müthiş savunma yaptılar ve sayı çıkmadı. Sonraki üç dakikada Kuban Miles’ın önderliğinde 16-2’lik dev bir seri yakalayarak farkı açtı ve soyunma odasına 39-25 önde gitti.

                Üçüncü çeyrekte Dixon’ın üçlükleriyle farkı 27.dakikada sekiz sayıya kadar indiren (50-42) Karşıyaka devamını getiremedi ve Kuban maçı rahat kazandı.


                İstatistikler:  Kuban’da Malcolm Delaney 19s-3a, Randolph 17s-9r ile oynadılar. Karşıyaka’da Diebler 24s-5r-5a, Palacios 14s-8r ile oynadılar.


                Yorum: Karşıyaka Eurocup’ın en zor deplasmanına gitti, Karşıyaka Dixon-Diebler-Palacios isimleriyle öne çıksa da takım olarak beklenen etkiyi yaratamıyor, Kuban ise yıldızlardan çok takım oyununa dayalı oynuyor, farkı yaratan da tam olarak bu oldu.




Banvit 90 – 75 Krasny Oktyabr



Maçın Hikayesi: İlk beş dakika karşılıklı basketlerle 10-10 geçildikten sonra oyunu pota altına yıkmaya çalışan Banvit pota altından istediğini bulamadı, hızlı hücumlarla Krasny ilk çeyreği 18-20 ile önde geçti.
                13.dakikada Chuck Davis’in sayılarıyla  28-25’i yakalayan Banvit’e karşı Krasny Culpepper’ın liderliğinde 30-36’yı yakaladı ve devreyi de 40-41 ile önde tamamladı.

                Üçüncü çeyrekte Banvit önce Maxim Mutaf&Veremeenko, sonra da Mejia ile etkili oldu, Krasny’de Ponkrashov’un da faul problemine girmesi Banvit’e yaradı ve üçüncü çeyrek sonunda fark çift hanelere çıktı: 65-55
                Son bölüme Krasny etkili başladı ve 8 sayılık seriyle farkı kapattılar, sonraki üç dakikada Rowland&Veremeenko ile fark yaratan Banvit 15-3’lük bir seri yakaladı ve galibiyeti ilan etmiş oldu.



                İstatistikler:  Banvit’te Veremeenko 22s-8r ile, Rowland da 18s-7a ile galibiyette en önemli parçalar oldular, Krasny’de Culpepper 22s-5r-3a yaptı, takım olarak 19 top kaybı yaptılar.


                Yorum: Banvit üçüncü iç saha maçında da ‘kötü ilk yarı/mükemmel maç sonu’ olarak oynadı, ilginç bir istatistik de beşinci maçta da farklı bir skorerin çıkması oldu, Veremeenko Eurocup tarihinin en fazla ribaund alan oyuncusu oldu.







2.       EUROCUP ÇARŞAMBA




A Grubu: Paris, Strasbourg’u farklı yenmişti; Brose, Zaragoza’yı evinde yendi, Bonn ise deplasmanda son dört dakikasına 12 sayı farkla geride girdiği maçta Reggio Emilia’yı yenmeyi başardı.


B Grubu: Gran Canaria namağlup lider, Dijon Artland’ı uzatmada yendi, Cantu da ilk galibiyetini aldı; Canaria-Dijon ilk ikide bitirmeye yakınlar.


C Grubu: Bu grupta Roma evinde EWE’yi son çeyrekte yenerken, Nancy deplasmanda Spirou’yu, yine CEZ deplasmanda Sevilla’yı geçtiler.

D Grubu: Beşiktaş ve Union Olimpija deplasmanlarda kazanarak 4’er galibiyete çıkmışlardı, Zenit zoru başararak Khimki’yi devirdi ve gruptan çıkma iddiasını sürdürdü.


E Grubu: Partizan’ın Asesoft’u son çeyrekte geçmesiyle işler karıştı, Rytas deplasmanda Hapoel’i farklı geçti; Rytas-Banvit 4’er galibiyetteler.


F Grubu: Karşıyaka üç galibiyette kalırken, Kuban namağlup lider, Buducnost’u farklı geçen PAOK tur atlamaya yakın, Ventspils de deplasmanda Stelmet’i yenerek ikinci galibiyetini elde etti.






HAFTANIN YILDIZLARI:



10- Chris Lofton: Olaj deplasmanında 19s-7a ile katkı verdi.


9- Mike Green: Paris’in Strasbourg’a ilk yenilgisini tattırdığı maçta 19s-4r-4a ile oynadı.


8- Brad Wanamaker: Brose’nin genç gardı 12s-6r-10a ile etkiledi.


7- Randal Falker: Nancy’nin deplasmandaki farklı galibiyeti 13s-8r-5a’lik katkı verdi.


6- Vladimir Veremeenko: Kenardan gelip 22s-8r-3ç ile oynadı.


5- Rok Stipcevic: Roma’nın galibiyetine 23s-6a’lik katkı verdi.


4- Mire Chatman: Ventspils’in deplasman galibiyetinde 17s-8r-8a ile yıldızlaştı.


3- Alen Omic: Begic’in oynamadığı maçta 13s-16r ile yıldızlaştı.


2- Dejan Borovnjak: Zenit’in hayatta kaldığı maçta Khimki pivotlarına karşı 21s-11r ile oynadı.


1-      Darius Adams: Nancy’nin yıldızı bu hafta 21s-6r-7a ile oynadı.














sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder