20 Ekim 2014 Pazartesi

TBL 2.hafta notları

      Türkiye Basketbol Ligi’nde ikinci hafta tamamlandı, maçlara ve haftanın notlarına bakalım…


MAÇLAR


                Haftanın maçı: İki Avrupa temsilcimiz Banvit-Galatasaray LH arasında oynandı. Banvit maça iyi başladı, hafta arası dinlendirilen Rowland-Chuck ikilisi oyuna kenardan dahil oldular. Galatasaray’da ise Arroyo-Sinan-Furkan dışındaki oyuncular Belgrad’daki kötü oyundan sonra bu maçta da reaksiyon vermediler, koça havlu atan Nolan Smith kadro dışı bırakıldı, hemen özür diledi ama özrünü de saçma buldum, Ataman’ın da en azından birkaç hafta onu dışarıda bırakacağını düşünüyorum. İlk yarı 36-28 bittikten sonra Banvit ikinci yarıda farkı çift hanelere taşıdı ama farkı koruyamadılar, Arroyo’nun savunulmasında ciddi hatalar yapan Banvit, pota altında da Furkan Aldemir’in üstünlüğünü durduramadı, maçın bitimine 2 saniye kala beraberlik vardı, son anda Veremeenko’nun smacı geçerli oldu ve Banvit haftayı galibiyetle kapattı. Banvit’in toplam 16 top kaybı yapması ikinci yarıda başlarına bela oldu, Galatasaray ise üç sayı çizgisininden gerisinden kullandığı 25 atışta sadece 4 isabet bulabildi.


                Haftanın en rahatı: Haftanın en rahat takımı benim beklemediğim şekilde Pınar Karşıyaka oldu. Eskişehir’in takım olamadığı net bir şekilde görülüyordu ama KSK beklentileri aşan bir performans sergiledi, yedinci dakikada fark çift hanelere çıktı ve Karşıyaka maç boyunca tempoyu istediği gibi ayarlayarak 91-62 ile çok rahat bir galibiyete gitti. Eskişehir böylece beşinci resmi maçını da kaybetmiş oldu, Walsh’ın 0 çekmesi de ilginç bir not.


                Haftanın yükseleni: Sezona inişli başlayan iki takımın mücadelesinde Beşiktaş Integral Forex-Türk Telekom karşısında çok rahat galip geldi. Beşiktaş adına en olumlu üç noktadan bahsedebiliriz. Birincisi; yeni transfer John Holland olacak. Holland ilk maçında Josh Carter gibi ortalama üstü bir forvete karşı oynadı ve iyi bir maç çıkardı, atletizmiyle ciddi fark yarattı ve maçı 10s-2r-1a ile tamamladı. İkincisi; Chris Lofton’ın gün geçtikçe daha iyi oynaması ve bu maçta fark yaratan isimlerden olması, Lofton bu kez performansını ikinci yarıya saklamadı, maç genelinde etkili oldu. Üçüncüsü; Engin Atsür’ün müthiş oyunu. Atsür maça kenarda başladı, maçın yarısında sahada kaldı. 11s-4a ile önemli istatistiklere imza atmasının yanında, Barış Ermiş gibi ligin kalburüstü gardlarından birine karşı ayakta kalmayı başardı, Beşiktaş adına maçın kazanımı oldu. Ryan Broekhoff ve Hilton Armstrong da haftanın başarılı oyuncularıydı, özellikle Broekhoff Beşiktaş takım oyunu oynadığında ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Türk Telekom’da bu maçta Cemal Nalga oynamadığı için rotasyon değişikliğine gittiler, Rakovic kenardan gelerek daha etkili bir görüntü çizdi ama takım olarak yine hücumda doğru düzgün oynamayan bir takım görüntüsündeler…


                Haftanın direneni: Anadolu Efes karşısında Trabzonspor MP son dakikaya kadar direndi. Bu direnişte, Ivkovic’in ilk yarı boyunca genç oyuncuları ısrarla oyunda tutması ve o oyuncuların da beklenen performansı verememeleri etkili oldu. Trabzonspor cephesinde Dwight Hardy iyi günündeydi, Trabzonspor’un Randle’a bağımlı oynadığını söyleyebiliriz, istatistiklere pek yansımasa da Randle’ın oyunda olduğu bölümlerde ritm yakaladılar ve Randle kenardayken zorlandılar, Gani Lawal yine pek iyi değildi, uyum sağlayamamış gibi duruyor. Efes ilk yarıda takımın ilk 29 sayısının 13’ünü bulan Nenad Krstic ile skoru dengede tuttu, Krstic ikinci yarıda nereyse sıfır katkı verdi, genç oyuncular da katkı vermeyince maçın sonunda sorumluluk diğer yabancılara kaldı, ligdeki ilk maçında genç Dario Saric’in çok olumlu katkı verdiğini gördük, maç sonuna doğru ritmini arttırdı ve belki de galibiyetteki en önemli paya sahip oldu.


                Haftanın ‘büyük’ sürprizi: Royal Halı Gaziantep sezona ciddi bir kadroyla başlamıştı ama ligin başında iki Euroleague takımını yenmelerini beklemezdik. Fenerbahçe Ülker maça Hickman’sız çıktı ve maç boyunca farklı rotasyonlar denediler. Türk Telekom’a karşı zorlanmamış olsalar da, RHG daha ciddi bir rakipti, ilk yarı kafa kafaya geçti, 22.dk’daki 36-28’lik skordan sonra toparlanan konuk takım son bölüme avantajlı girdi, son dakikada takım iyice kısaldı, maç boyu süre almayan Can Uğur Öğüt son dakikada oyuna girerek çok kritik bir hücum ribaundu aldı ve Royal Halı önemli bir galibiyet almış oldu. Takımının ilk 19 sayısının 13’ünü kaydeden Harris 26s-9r, Higgins de 25s-5r ile oynadılar.


                Haftanın ‘küçük’ sürprizi: Beni en çok şaşırtan sonuç, İstanbul Büyükşehir Belediye’den geldi. Yeni transferi Acker’den de yoksun olarak Uşak deplasmanına giden İBB maçın başından itibaren tempoyu düşürdü ve üstünlüğü ele aldı. Uşak’ın maç boyunca %38 ikilik-%21 üçlük yüzdeleriyle oynaması onların skorda üstünlüğü ele almasını engelledi, İBB’de Wright-Stephenson ikilisi müthiş bir maç çıkardılar.


                Beklenen sonuçlar: Darüşşafaka Doğuş’un TED’i deplasmanda yenmesi ve Torku Konya’nın da Tofaş’ı geçmesi benim beklediğim sonuçlardı. Doğuş-Konya lige ikişer galibiyetle başladılar, şu anda çok formdalar, Torku şu ana kadar zayıf rakiplerle karşılaştı, DD biraz daha zorlu rakiplerle karşılaştı ve kadro kalitesi olarak da DD önde.



BİREYSEL PERFORMANSLAR


                Haftanın skorerleri: Carlos Arroyo ilk hafta olduğu gibi skorda etkiliydi, 21 sayıyla bitirdi ama takımını galibiyete taşıyamadı, Eskişehir’de Brackins 19 sayı attı ama Walsh hücumda hiç devreye giremeyince maça da tutunamadılar, Tucker’ın 24 sayısı da mağlubiyete engel olamadı, kazanan takımlarda sadece Torku Konya’da skorerler devreye girdi, Sean W. 22, Troy de Vries 21 sayı attılar. Haftanın en yüksek skoru ise 27 sayıyla DaShaun Wood’dan geldi. Harris-Higgins ikilisinin de 51 sayısı bahsedilmeye değer.


                Double-double’lar: Haftanın altı tane double-double performansı var, uzunların double-double yapması normal karşılanır ama Ryan Broekhoff bir forvet olarak 14s-13r’lık performansıyla alkışı hak etti… Sean Williams 22s-14r, Alex Stephenson 15s-15r, Dario Saric 13s-10 ile takımlarının galibiyetlerinde yıldızlaştılar. Haftanın iki mağlup double-double’ının birincisi Furkan Aldemir’den, 16s-18r’lık performansı yenilgiyi önleyemedi. İkinci Bjelica 14s-11r ile oynadı.


                Haftanın Türk oyuncuları: Furkan Aldemir’in müthiş performansının yanı sıra Samet Geyik 14s-9r-2a-2tç, Yunus Emre Sonsırma 15s-3r ve Engin Atsür 11s-3r-4a ile haftanın göze batan Türkleri oldular.











 sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder